Het merk Bois 1920
De geschiedenis van het bedrijf begint in 1920, toen Guido Galardi, grootvader van de huidige eigenaar, geobsedeerd raakte door geuren en een langgekoesterde levensdroom in vervulling liet gaan. Hij opende zijn parfumatelier "Botega italiana Spigo" - Bois - in het centrum van Florence en creëerde zijn eigen geuren, voornamelijk op basis van de lokale lavendel (Spigo is Italiaans voor lavendel).
Voor de kenners werd de naam Galardi al snel een begrip. Het succesverhaal kwam tot een abrupt, maar gelukkig slechts tijdelijk einde. Guido Galardi's zoon, Renato, had geen interesse in geuren of het bedrijf. Het atelier werd in 1925 gesloten. Het talent en de voorliefde voor mooie geuren werd echter doorgegeven aan zijn kleinkinderen. De droom van de grootvader leeft voort in zijn kleinzoon.
Zelfs als tiener was Guido Galardi's kleinzoon, Enzo, al gefascineerd door de geuren die de natuur van zijn Toscaanse thuisland bood. Op 14-jarige leeftijd dwaalde Enzo Galardi al door de heuvels van zijn Toscaanse thuisland en "verzamelde" hij de geuren van de lokale bloemen, kruiden en bossen. De heerlijke geuren van Toscane spelen vandaag de dag nog steeds een grote rol in de nieuwe geurcreaties van Bois. Enzo volgde een opleiding tot parfumeur bij de beste "neuzen" van Italië. In 1985 heropende hij Atelier Bois in Florence en later voegde hij het oprichtingsjaar toe aan de bedrijfsnaam.
Enzo Galardi gebruikt de originele recepten van zijn grootvader voor zijn veelzijdige en luxueuze geurcreaties. Met behulp van moderne procestechnieken en ingrediënten herinterpreteert Enzo Galardi de geuren van zijn grootvader. Deze passie voor parfum leidt tot unieke geurcomposities, zoals Bois 1920 Sushi Imperiale. Tot op de dag van vandaag is Enzo Galardi de neus en eigenaar van het traditionele bedrijf Bois 1920 en creëert hij met passie onmiskenbare, exquise geuren die zowel mannen als vrouwen inspireren.