Parfumeur Daniela Andrier - Een Duitse verovert de parfumwereld
De parfumeur van het bijzondere parfum Prada Candy komt oorspronkelijk uit Duitsland: Daniela Andrier groeide op in Heidelberg. Pas op haar 15e verhuisde ze met haar vader naar Parijs. Ze is altijd gefascineerd geweest door geuren, maar toen ze plotseling haar thuis en haar moedertaal achter zich moest laten, werden geuren haar belangrijkste referentiewereld.
Aanvankelijk studeerde ze filosofie in Parijs, maar op een dag hoorde ze bij toeval over het beroep van parfumeur en besefte meteen dat dit haar roeping was. De weg naar haar beroep was net zo onconventioneel als haar geurcreatie Prada Candy: ze ontmoette de toenmalige directeur van een grote parfumfabrikant, die campagne voerde om haar toe te laten tot de gerenommeerde parfumschool in Grasse. Hoewel ze niet voldeed aan de eis dat ze minstens twee semesters scheikunde moest hebben gestudeerd, werd ze toegelaten. Ze leerde het vak en begon een internationale carrière. Ook "Parfum" van Patrick Süskind speelt zich af in Grasse, de parfumhoofdstad.
Het onmiskenbare, unieke karakter van een parfum is bijzonder belangrijk voor Daniela Andrier. Ze mengt haar creaties eerst met een formule op de computer voordat ze de geuren daadwerkelijk produceert en test in het laboratorium. Andrier zegt dat ze zo'n drieduizend grondstoffen in haar hoofd heeft, die ze gebruikt om haar geuren te creëren. Daniela Andrier heeft al geuren gecreëerd voor Bottega Veneta, Bvlgari, Calvin Klein, Ermenegildo Zegna, Gucci en Miu Miu. Sinds haar geniale ingeving met Prada Candy in 2011 heeft ze talloze andere geuren ontworpen voor Prada en werkt ze nog steeds nauw samen met het luxemerk. Ze is de huisparfumeur van Prada. Haar laatste creatie voor Prada was Tainted Love.