Prada Infusion de Mimosa - ontwikkeld door een bekroonde parfumeur
Om een eersteklas geur als Prada Infusion de Mimosa te creëren, heeft het parfumhuis een beroep gedaan op de vaardigheden van een internationaal succesvolle en erkende parfumeur. Daniela (Roche) Andrier zit achter de creaties.
Geboren in Heidelberg, begon Andrier haar internationale carrière in 1988 als stagiaire bij het gerenommeerde modehuis Chanel. In 1989 ging ze naar de Roure Bertrand Dupont, nu de Givaudan Parfumschool.
De bekroonde parfumeur, die nog steeds voor Givaudan Fragrances werkt, 's werelds grootste producent van geur- en smaakstoffen, is getrouwd met Gilles Andrier, CEO van Givaudan. Ze wonen samen met hun gezin in Parijs.
Andrier's CV omvat een who's who van de internationale geurscene. Tijdens haar carrière heeft ze olfactorische kunstwerken gecreëerd voor luxemerken als Gucci, Calvin Klein, Giorgio Armani, Kenzo, Lancôme, Miu Miu, Maison Martin Margiela, Yves Saint Laurent en Guerlain. Voor het merk Prada in het bijzonder is Andrier (mede)verantwoordelijk voor een groot aantal geurcreaties, waaronder Candy (2011), L'Eau Ambree (2009), Luna Rossa Sport (2015) en Prada Olfactories (2015). De Duitse parfumeur heeft een sleutelrol gespeeld in de creatie van meer dan 130 geuren tot nu toe.