De parfumeur gebruikt natuurlijke essences om de onvergelijkbare geuren van Byredo te creëren.
In 2006 werd een klein Zweeds bedrijf gelanceerd dat al snel uitgroeide tot een serieus alternatief voor luxe parfums. Oprichter Ben Gorham, geboren in Zweden en met Indiase en Canadese roots, slaagde erin om topparfumeur Jérôme Epinette en de Robertet Groep aan te trekken voor zijn label. Dit beheersbare aantal creatieve neuzen onderscheidt Byredo ook van zijn concurrenten, die meestal een beroep doen op talloze parfumeurs en bedrijven om hun geuren te creëren.
Jérôme Epinette is een eersteklas parfumeur die al heeft gewerkt voor de Dolce & Gabbana Fruit Collection, L'Occitane en Provence en Vilhelm Parfumerie. Epinette is geboren in Bourgondië, Frankrijk. Hij is parfumeur bij de Robertet Groep, die parfums en natuurlijke ingrediënten produceert. De Robertet Groep werd in 1850 opgericht in Grasse, Frankrijk. Het bedrijf is betrokken bij alle productieprocessen om zijn klanten natuurlijke en duurzame producten te kunnen bieden. Naast Jérôme Epinette werken er nog meer parfumeurs voor Robertet die hebben bijgedragen aan de Byredo-geuren.
Als Epinette geen parfumeur was geworden, zou hij een carrière als sommelier hebben nagestreefd. Dat hij toch in de wereld van de fijne geuren terecht is gekomen, heeft hij aan zijn moeder te danken. Zij werkte zelf in een parfumerie, waar Jérôme Epinette tijdens zijn schoolvakanties hielp. Koken is ook een van zijn passies. Misschien is het de combinatie van fijn uitgebalanceerde ingrediënten die de Fransman fascineert - een passie die hem ook kenmerkt als parfumeur. Zijn diploma biochemie aan de Universiteit van Dijon leidde hem naar het Instituut voor Parfumerie in Grasse. Of hij verantwoordelijk is voor de creatie van Byredo Bibliothèque blijft echter geheim.